file ποικιλία Tempramillo

Περισσότερα
03/02/2018 18:50 #25119 από Crappealex
Crappealex δημιούργησε το θέμα: ποικιλία Tempramillo
Καλήσπερα, θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για την ισπανική ποικιλία Tempramillo.
Αν ξέρετε τιποτά ιδιαιτερότητες για κλίμα, υψόμετρο κια τέτοια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/02/2018 11:21 #25135 από Bullock
Bullock απάντησε στο θέμα: ποικιλία Tempramillo
Σου παραθέτω τμήμα του βιβλίου αμπελογραφίας του Σταύρακα σχετικά με την ποικιλία που ζητάς:
Πρέμνο ζωηρό, καλής και σταθερής παραγωγής 800-1.200 Kg/στρέμμα (αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες καλλιέργειας) και σχετικά ανθεκτικό σε περονόσπορο, ωίδιο και βοτρύτη. Όμως είναι ευαίσθητη στην ευτυπίωση (ασθένεια ξύλου που ευνοείται από τις μεγάλες τομές κλαδέματος). Σε Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία διαμορφώνεται σε κύπελλο όμως από πείραμα σε αμπελώνα στην Κω διαμορφωμένη σε αμφίπλευρο Royat στα υποκείμενα 110R και 1103P με κλάδεμα καρποφορίας βραχύ (2-3 μάτια) συμπεριφέρθηκε πολύ καλά. Ο καλυτερος κλώνος θεωρείται ο Ν 771. Η ποικιλία ευδοκιμεί σε ξηροθερμικές συνθήκες.
Τα φαινολογικά στάδια για την περιοχή της Κω έχουν ως εξής:
Εκβλάστηση στο 2ο 10ήμερο Μαρτίου
Άνθηση στα μέσα Μαίου
Περκασμός στα μέσα Ιουλίου κ'
Τεχνολογική ωριμότητα στα Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.
*Δική μου παρατήρηση πως όσο αυξάνει το υψόμετρο (κάθε 100 μέτρα μειώνεται η θερμοκρασία κατά 0,6 βαθμούς C) και συνεπώς τα φαινολογικά στάδια μετατοπίζονται πιο αργά μέσα στη βλαστική περίοδο. Σημαντικό επίσης πως η ωρίμανση για τέτοιου είδους ποικιλίες (όψιμες) επιτυγχάνεται σχετικά δύσκολα σε ψυχρές περιοχές όμως στις ίδιες συνθήκες όταν ωριμάζει πλήρως (το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) διατηρεί περισσότερο το χαρακτηριστικό της άρωμα σμέουρο.
Τα παραπάνω είναι καθαρά θεωρητική γνώση γι' αυτό αν κάποιος την καλλιεργεί θα ήταν χρήσιμο να απαντήσει στις απορίες του φίλου μας αμπελουργού!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, setoinos, gomati_sok, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.091 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ