file Πρώτη προσπάθεια για σπιτικό λευκό κρασί

Περισσότερα
29/10/2017 20:29 #24042 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Re:Πρώτη προσπάθεια για σπιτικό λευκό κρασί
To διοξείδιο που εκλύεται είναι πολύ λίγο και θα βοηθήσει στην προστασία από οξείδωση με κλειστό το καπάκι.Είχε μια γρήγορη ζύμωση και χωρίς κρύο δεν καθάρισε. Αν έχεις υπόστεγο (χωρίς ήλιο) άφησέ το κλειστό και με το κρύο σε λίγο θα καθίσει η οινολάσπη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/10/2017 23:57 #24044 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Re:Πρώτη προσπάθεια για σπιτικό λευκό κρασί
Να κανω μια ερωτηση με την αγωνια του πρωταρη.. Εφτιαξα ασυρτικο, ηταν αρκετα ξυνοπο οταν τελειωσε η ζυμωση (εριξα παραφινελαιο αμεσως στο τελος) και με το πρωτο κρυο του οκτωμβρη που ηρθε μαλακωσε καπως. Προχθες με το επομενο κρυο το κρασι αλλαξε αποτομα! Μαλακωσε γλυκανε μου φαινεται τελειο! Υπαρχει περιπτωση να αρχισε να οξειδωνεται? Εβαλα 15 γρ μεταμπισουφλιτ στο πατημα εκανα απολασπωση προσεξα τ θερμοκρασια να ειναι 17-18 βαθμοι ως το τελος και γενικα ολα εγιναν πολυ προσεκτικα. Αυτη η αποτομη αλλαγη (προς το πολυ καλυτερο) ομως με προβληματισε. Να κανω μεταγγιση απο βανα σε βανα και να ξαναθειωσω η να το αφησω ησυχο ακομα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/10/2017 12:15 #24046 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Re:Πρώτη προσπάθεια για σπιτικό λευκό κρασί
stelios1 ποσότητα δεν είπες και αν θέλεις βοηθό στην κατανάλωση προσφέρομαι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/11/2017 01:17 - 01/11/2017 01:17 #24061 από tsiubiu
tsiubiu απάντησε στο θέμα: Πρώτη προσπάθεια για σπιτικό λευκό κρασί
Μέτρησα πάλι σήμερα Τρίτη και το ειδικό βάρος είναι 0.994. Αύριο λέω να απολασπώσω, να κάνω μετάγγιση , να ρίξω μεταμπιλσουφίτ και τέλος παραφινέλαιο.

Ήρθε η ώρα σωστά; Από διάυγεια λίγο καθάρισε σε σχέση με πριν.

Thanasis
Τελευταία διόρθωση: 01/11/2017 01:17 από tsiubiu.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/11/2017 08:56 #24063 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Πρώτη προσπάθεια για σπιτικό λευκό κρασί
Σωστός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
01/11/2017 17:50 #24064 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Πρώτη προσπάθεια για σπιτικό λευκό κρασί
Προσοχή στην μετάγγιση, τα λευκά δεν επιθυμούν τον αερισμό ''με καμμιά κυβέρνηση''.
Εφ' όσον δεν έχουμε κλειστά κυκλώματα, ο σιφωνισμός ή η αντλία είναι μονόδρομος, επ΄ουδενί κουβάδες και ρίψη από ψηλά, για τον φόβο των αναγωγικών οσμών, το εν διαλύσι CO2 είναι ακόμη σύμμαχος μας.

“Θά μεταλάβω μέ νερό θαλασσινό
στάλα τή στάλα συναγμένο ἀπ' τό κορμί σου
σέ τάσι ἀρχαῖο, μπακιρένιο ἀλγερινό,
ποῦ κοινωνοῦσαν πειρατές πρίν πολεμήσουν.”

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/11/2017 00:35 #24083 από tsiubiu
tsiubiu απάντησε στο θέμα: Πρώτη προσπάθεια για σπιτικό λευκό κρασί
Δεν είχα τα μέσα να κάνω μετάγγιση χωρίς αερισμό. Από του χρόνου θα το έχω υπόψην μου. Σε ευχαριστώ

Thanasis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/11/2017 21:57 #24499 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Πρώτη προσπάθεια για σπιτικό λευκό κρασί
Δεν ειχα ιντερνετ αυτες τ μερες.. Τελικα το ξαναθολλωσα, καθαρισα προσεκτικα το επανω μερος τ δεξαμενης απο τα υπολειματα αφρων, θειωσα με 5/100 μεταμπισουλφιτ και περιμενω το επομενο κρυο. 250 λιτρα ειναι που ουσιαστικα προοριζονται για ενδεχομενη αναγκη βελτιωσης της ρετσινας που κανω απο Σαββατιανο (μου φαινεται καπως ανοστη, αλλα μολις χθες τελειωσε η ζυμωση).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/02/2018 19:41 - 13/02/2018 19:44 #25139 από tsiubiu
tsiubiu απάντησε στο θέμα: Πρώτη προσπάθεια για σπιτικό λευκό κρασί
Είχαμε επιτυχία! Το κρασάκι πινόταν μια χαρά αλλά ήταν λιγάκι δυνατό. Είχα μετρήσει 12.5-13 βαθμούς μπωμέ (δε ξέρω σε τι θερμοκρασία ήταν ο μούστος). Με ένα αλκοολόμετρο μέτρησα περίπου 15 αλκοολικούς βαθμούς, αλλά από ότι μου είπαν δεν είναι και ακριβής η ένδειξη του αλκοολόμετρου.

Δεν ήταν πολλά τα κιλά, αλλά για πρώτη φορά ήταν μια χαρά αφού πινόταν. Του χρόνου θα μαζέψω περισσότερα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για τις συμβουλές!


Thanasis
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 13/02/2018 19:44 από tsiubiu.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/02/2018 19:43 #25140 από tsiubiu
tsiubiu απάντησε στο θέμα: Πρώτη προσπάθεια για σπιτικό λευκό κρασί
Μπορεί κανείς να καταλάβει τις ποικιλίες που μάζεψα από τη φωτογραφία;

Thanasis
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.509 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ