file Πρώτη οινοποίηση

Περισσότερα
21/12/2017 17:25 #24888 από marina44
marina44 δημιούργησε το θέμα: Πρώτη οινοποίηση
Καλησπέρα σας ,

φέτος αποπειράθηκα για πρώτη φορά να κάνω κρασί. Αγόρασα στα μέσα Νοεμβρίου Ντόπιο μαύρο σταφύλι αρκετά ώριο. Στις 20 Νοεμβρίου έκανα το πάτημα των σταφυλιών και ξεκίνησε η ζύμωση. Σήμερα που έκανα τη μέτρηση των σακχάρων με ένα απλό μουστόμετρο που αγόρασα από το διαδύκτιο μου έχει ότι έχω σχεδόν 0 σάκχαρα όμως ο μούστος μου κάνει ζύμωση ακόμη.
Το κρασί όπως ήταν αναμενόμενο λόγο των πολύ όριμων σταφυλιών είναι αρκετά γλυκό.

Τι πρέπει να κάνω???? Να το αφήσω μέχρι να τελειώσει η ζύμωση ή να το φιλτράρω και να το εμφιαλώσω???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/12/2017 00:03 #24893 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Πρώτη οινοποίηση
Τοσο οψιμος τρυγος και πολυ ωριμα σταφυλια και ενω πιασανε τα κρυα βραζει ακομα.. Να το κρατησεις ζεστο μεχρι να ζυμωθει τελειως.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Sotiris, marina44

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/01/2018 19:47 #24990 από marina44
marina44 απάντησε στο θέμα: Πρώτη οινοποίηση
Καλησπέρα και πάλι,

ευχαριστώ για την πρώτη απάντηση.
Τελείωσε εντελώς η ζύμωση πριν 2 βδομάδες. Πριν την λήξη της όμως περίπου φίλτραρα 20λίτρα κρασί και το έβαλα σε πλαστικό βαρελάκι πειραματικά να δω τι θα γίνει. Το κρασί ήταν σχετικά γλυκό αλλά το ένιωθες στη γεύση ότι ήταν αζύμωτο.

Ποια είναι η γνώμη σας ? Πώς να το διαχειριστώ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.178 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ