file Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού

Περισσότερα
04/06/2018 10:26 #25587 από minatsus
minatsus δημιούργησε το θέμα: Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού
Χαιρετίζω τους αδελφούς αμπελουργούς εξ Ελλάδος,
Συγχαρητήρια για την ποιοτική σελίδα σας!!
Είμαι από Κύπρο και έχω κληρονομήσει από την μάνα μου 3 αμπέλια με μαύρο παραδοσιακό σταφύλι και άσπρο Ξυνιστέρι. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα πειραματικό καζάνι χάλκινο για να ασχοληθώ με την απόσταξη τσίπουρου (ζιβανία την λέμε στην Κύπρο). H ερώτηση μου είναι:
Έχω παραγωγή 500-700 κιλά σταφύλια κάθε χρόνο (ανάλογα με την χρονιά), Τι μέγεθος καζανιού (σε λίτρα) να παραγγείλω?
Έχετε να μου προτείνεται κάποιους καλούς κατασκευαστές χάλκινων καζανιών στην Ελλάδα;
Ευχαριστώ και εις υγείαν!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/06/2018 13:46 #25590 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού
Για τετοια ποσοτητα δε σου συμφερει να κανεις δικο σου καζανι, αμα εχεις μανια ομως και σου αρεσει τοτε αλλαζει το πραμα. Πες μας αν και τι βαζετε μεσα στην ζιβανια απο βοτανα. Για κατασκευαστη δε ξερω, θα σου πουν ομως αλλοι φανταζομαι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": minatsus

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/06/2018 14:09 #25591 από minatsus
minatsus απάντησε στο θέμα: Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού
Ναι έχω μια μανία γιατί απο μικρός πήγαινα στο χωριό και βοηθούσα στα αμπέλια και μετα έβλεπα τον θείο μου να ανάβει το καζάνι και τώρα έχω ευκαιρία να φτιάξω το δικό μου τσίπουρο απο δικά μου σταφύλια και θέλω να πειραματιστώ σε θέμα ποιότητας περισσότερο. Στα χωριά εδώ δεν το ψάχνουν και πολύ οι παππούδες και θεωρώ ότι φτιάχνουν πολύ επικίνδυνα αποστάγματα γιατί όλα γίνονται εμπειρικά και με το μάτι....Και ούτε συμβουλές δέχονται εύκολα..! Για παράδειγμα σχεδόν παντού ρίχνουν και τα τσαμπιά μέσα στο καζάνι.
-Στην ζιβανία βότανα αρωματικά δεν βάζουν απλά την ονομασία την πήρε απο τα στέμφυλα που εδώ στην Κύπρο λέγονται Ζίβανα. Μόνο σε ένα μοναστήρι (Κύκκος)που φτιάχνουν κόκκινη ζιβανία ξέρω ότι μετα την απόσταξη ρίχνουν μέσα τσόφλια από καρύδια και παίρνει ένα κοκκινωπό χρώμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/06/2018 15:37 - 04/06/2018 15:46 #25592 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού
Καλησπέρα φίλε minatsus και καλωσόρισες,
Η Ζιβανία που παράγεται παραδοσιακά στο νησί σου είναι προστατευόμενο προϊόν ονομασίας προέλευσης από το 2004.
Στην αναγνωρισμένη διαδικασία παραγωγής του αναμιγνύονται τα στυμμένα στέμφυλα από ξυνιστέρι, άσπρο σταφύλι, με κόκκινα ξερά κρασιά από άλλες τοπικές ποικιλίες σταφυλιών.
Η απόσταξή τους θα παράξει την ζιβανία.
Το κόκκινο χρώμα που αναφέρεις προέρχεται από την κανέλλα και όχι από καρύδια.
Στην ερώτησή σου τώρα με παραγωγή 500-700 κιλά το χρόνο τα καζάνι που θες πρέπει να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 100 λίτρα.
Ετσι θα κάνεις καμμιά δεκαριά πρώτες αποστάξεις και 2-3 δεύτερες.
Καλοί χρόνοι.
Για κατασκευαστή δες το:
www.elexalko.gr/
Στον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 04/06/2018 15:46 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": minatsus

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/06/2018 23:27 #25600 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού
Μια διευκρινηση (μπορει να ναι και ακυρη), τα τσαμπια αφαιρουνται στο πατημα των σταφυλιων και οχι πριν μπουν στο καζανι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": minatsus

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/06/2018 15:22 #25601 από minatsus
minatsus απάντησε στο θέμα: Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού
Καλώς σας βρήκα! Και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας stelios1 και Nikos Kotsalis.
Είναι πολλά που έχω να μάθω ακόμα (αφού είμαι αρχάριος) μέχρι να ξεκινήσω και ευτυχώς υπάρχει πολλή υλικό διαθέσιμο. Θα ρωτήσω και στον elexalko.gr για τιμές και αν κάνουν αποστολή στην Κύπρο. Φαίνεται πολύ καλή η δουλεια τους απο την ιστοσελίδα τους.
Έχω υπόψη και αυτό το εγοστάσιο: www.kazania-tsipourou.gr/ Είναι καλός κατασκευαστής???
Βρήκα πολλή υλικό στην ιστοσελίδα εδώ στον Ampelourgos.gr και πήρα και 2 βιβλία για να ξεκινήσω διάβασμα.
-Κάνω το δικό μου τσίπουρο - Τσακίρης Αργύρης Ν.
-Το τσίπουρο και η τσικουδιά- Σουφλερός, Ευάγγελος Η.

**Για τα τσαμπιά και γω έτσι νομίζω ότι αφαιρούνται πριν το πάτημα των σταφυλιών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/06/2018 18:21 #25602 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού
Φίλε minatsus καλησπέρα,
Οι περισσότεροι κατασκευαστές καζανιών στην Ελλάδα κάνουν εξαιρετική δουλειά.
Σου ανέφερα την Ελεχάλκο λόγω προσωπικής εμπειρίας μαζί τους.
Απλά να μην κάνεις το λάθος λόγω κόστους να πάρεις ανοξείδωτο αμβυκα.
Καλή επιτυχία στο διάβασμα.
Εκεί είναι και το μυστικό ενός καλού τσίπουρου με ένα μέτριο.
Οι γνώσεις και πως τις βάζεις στην πράξη.
Ολοι μας εδώ ε'ιμαστε στην διάθεσή σου.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": minatsus

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/06/2018 18:56 #25603 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού
Αγαπητέ minatsus,

Να πάρεις βραστήρα χάλκινο με ψύκτη ανοξείδωτο για να αποφύγεις τον χαλκό (βαρύ μέταλλο) στο απόσταγμα.

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": minatsus

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/06/2018 09:44 #25609 από minatsus
minatsus απάντησε στο θέμα: Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού

SPYROS έγραψε: Αγαπητέ minatsus,

Να πάρεις βραστήρα χάλκινο με ψύκτη ανοξείδωτο για να αποφύγεις τον χαλκό (βαρύ μέταλλο) στο απόσταγμα.

SPYROS


Αγαπητέ SPYROS σε χαιρετώ,
Διάβασα το θέμα που υπάρχει στο φόρουμ "ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ χάλκινος ή ανοξείδωτος" και κατέληξα εννοείται σε Χάλκινο καζάνι. Όσο αφορά τον ψύκτη πρέπει να τον παραγγειλώ ειδικά στον κατασκευαστή να μου τον φτιάξει ανοξείδωτο?? Συνήθως τους ψύκτες τους φτιάχνουν χάλκινους?
Επίσης απο τα γραφόμενα στο φόρουμ κατάλαβα ότι οι ψύκτες με κάθετα σωληνάκια είναι καλύτεροι απο τους σπιράλ. Σωστά?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/06/2018 10:30 - 06/06/2018 10:37 #25610 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού
1. Φυσικά ο κατασκευαστής. Ποιος άλλος θα σου τον φτιάξει.
2. Δεν υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι ψύκτες. Οι σερπαντίνες (σπιράλ), επειδή έχουν μικρή επιφάνεια εναλλαγής, προορίζονται για μικρά καζάνια. Τα μεγάλα καζάνια απαιτούν ψύκτρες μεγάλης επιφάνειας εναλλαγής της θερμότητας, και μεγάλες επιφάνειες μπορούν να επιτευχθούν μόνο με πολλές κατακόρυφες στήλες.

SPYROS
Δώσε και «οξείδια χαλκού» στην «αναζήτηση» να δεις περισσότερα

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 06/06/2018 10:37 από SPYROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": minatsus

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.312 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ